Fehérbot Fesztivál – 2023.07.22. Mosonmagyaróvár

 

Kedves Sorstársak!

Programajánló

A Mosonmagyaróvári csoport 2023. július 22. napján FehérBot Fesztivált szervez, melyre mindenkit szeretettel várunk. Reggel kilenc órától este tíz óráig fog tartani a rendezvény. Egész napos gyermekprogramokkal, énekkari műsorokkal, koncertekkel várjuk a kedves érdeklődőket. A programot színesíti jótékonysági főzőverseny és tombolasorsolás is. A rendezvény része lesz egy szemléletformáló sátor. Ezúton szeretném felkérni a tisztelt győri kézműveseket ha időtök és kedvetek engedi hozzátok el az általatok készített kézművességeket. Természetesen az adományként történő értékesítésből befolyt pénzösszeg a készítőket, illetőleg a győri csoportot illeti. Szeretnénk ha a polgármester úr fővédnöksége alatt zajló fesztiválon minél több látássérült megjelenjen. Talán megteremtettük a plattformot arra, hogy egész nap megmutassuk magunkat, és másokkal együtt kikapcsolódjunk.

A mai nap kaptam egy nagylelkű felajánlást. Egy autósiskola felajánlotta, hogy 27 látássérült számára autóvezetési lehetőséget biztosít. Kérlek benneteket, hogy akit érdekelne a program július 5.-ig jelezze vissza a julia.lengyel1@gmail.com címen vagy a 06303778215 telefonszámon. Úgy tartom igazságosnak ha a helyeket elosztjuk a három csoport között, így elsőkörben mindegyik csoportból 9 fő jelentkezését várom.

Program:

8:00: Főzőversenyre érkező csapatok, kézművesek regisztrációja.

9:00: A rendezvény megnyitója, Hédervári Asszonykórus műsora.

10:00: Baba-Mama mondókázás Tolnai Klára védőnő közreműködésével a 0-3 éves korosztály számára

10:00: Színpadon a Nosztalgia Énekkar és a Cantry Klub

11:00 MOFÉM Fúvószenekar koncertje

10:00-12:00: gyermeklovagoltatás Messyvel; kézművesfoglalkozás, bábozás a gyermeksarokban; szemléletformáló sátor programjai(NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú egyesület bemutatkozója, vakvezetőkutya bemutató, a látássérültek mindennapi életvitelét megkönnyítő segédeszközök bemutatása, szemléletformáló interaktív játékok, látássérült kézművesek bemutatkozója); Katolikus Karitász játszóbusza

10:00-13:00Íjászkodás kicsiknek és nagyoknak a Szigetközi Hagyományörző Íjász Egyesület tagjaival

12:00-12:30 mesefoglalkozás az óvodás és kisiskolás korosztály számára

12:00-14:00 Ugrálóvár a Kozári Utazó Vidámpark közreműködésével

13:00 Színpadon Grund zenés-táncos produkciója

14:00: A jótékonysági főzőverseny eredményhirdetése

14:00-18:00 kézművesfoglalkozás, bbábozás a gyermeksarokban; programok a szemléletformáló sátorban; jótékonysági motorcsónakázási lehetőség a Dunán, arcfestés, csillámtetoválás a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársainak közreműködésével; erőpróba gyerekeknek a Botond Fittness munkatársai közreműködésével

14:30:mesefoglalkozás az óvodás és kisiskolás korosztály számára

15:00: Kelet Lányai Hastánc csoport előadása

16:00-tól Baba-mama mondókázás, mesefoglalkozás, tombolasorsolás

17:00 órától színpadon az Elevensix, HOLT, Kétszemközt és Dealer Bt.

A program egésze alatt tandemkerékpározási lehetőség a Tandemszem Egyesület jóvoltából. A jó hangulat biztosításához hozzájárulnak kézművesek, valamint a Mami-Papi Lángosa. Az italt a Mosoni Strandbüfé szolgáltatja.

A rendezvény műsorvezetői Horváth-Megyesi Kata, Segesvári Zsolt

Akadálymentes beállítások