Távszem projekt

A „Távszem projekt” keretében kiosztásra kerülő iPhone 7 készülékekre.

Az MVGYOSZ által szervezett „Távszem projekt” lényege az, hogy egy látássérült egy okostelefon segítségével élő internetkapcsolaton keresztül a készülék kameráját és mikrofonját használva adott élethelyzetben segítséget kérhet egy jól látó, operátor helyiségben ülő személytől, mintha távolról ő lenne a látássérült szeme. Ezt a szolgáltatást igénybe lehet venni már meglévő saját (iPhone 5s, vagy újabb), vagy az MVGYOSZ által az egyesületeknek kiosztásra átadott iPhone 7 okostelefonokkal.

A 2019. augusztus 31-ig kiosztásra kerülő iPhone 7 okostelefonok száma egyesületünknél 22 db, melyet két részletben kap meg az egyesület, így a készülékek kiosztása is két részletben történik. Ezért egy pályázónak csak egyszer kell benyújtania pályázatát. (Első körben 12 iPhone, második körben 10 iPhone kerül kiosztásra).

  1. Pályázhatnak:

A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének azon tagjai, akik érvényes tagsági viszonnyal rendelkeznek a 2019. évre.

Azok a tagok is pályázhatnak, akik 2017-ben kaptak a Magyar Nemzeti Bank által támogatott iPhone SE készülékekből, ám ebben az esetben az iPhone SE készülékeket kötelesek működő állapotban visszaadni az egyesületnek, hogy azokat újra ki lehessen adni tagjainknak.

  1. Előnyben részesülnek:

Tapintó életmódot folytatnak, egyedül élnek. Munkaviszonyban állnak.

Azon tagok, akik önálló életvitelt folytatnak, vagy erre törekszenek és jártasok az informatika világában. Informatikai eszközeiket képernyőnagyító, vagy képernyő olvasó segítségével tudják csak használni.

Akik régebbi, (minimum iPhone 5S) működő készüléket felajánlanak más látássérült számára, mely még használható pl.: az MVGYOSZ hangoskönyvtári alkalmazás, vagy más kisebb alkalmazás futtatására.

Akik aktív, tevékeny tagjai az egyesületnek, és erről beszámolnak.

  1. Amit vállalni kell:

A nyertes pályázónak vállalnia kell, hogy elsajátítja az iPhone használatát a VoiceOver képernyőolvasó segítségével mely kompetenciát egy házivizsga keretében kell bizonyítania, melyre az egyesület székhelyén személyenként kerül sor előre egyeztetett időpont alapján.

A készülék használatának megtanításában a Távszem projekt mentora, Mali Attila informatikus segíti azon tagokat, akiknek erre szükségük van.

FONTOS! Azon nyertes pályázók, akik nem tudják elsajátítani az iPhone használatát a VoiceOver képernyőolvasóval, nem kaphatják meg a készüléket, vagy ha azt már megkapták, egy másik nyertes pályázónak tovább kell adniuk!

A nyertes pályázónak vállalnia kell, hogy adott időszakokban meghatározott hívást kell kezdeményeznie (valamilyen segítséget kérni) a Távszem operátorai felé.

A nyertes pályázónak vállalnia kell, hogy értékelőlapokat tölt ki a Távszem 2019. júliusától működő szoftveréről és a szolgáltatás minőségéről. (Ebben a Távszem mentora is segíti majd a felhasználókat).

Amennyiben ezeket a feltételeket nem teljesíti a nyertes pályázó, úgy az elnyert készüléket vissza kell adnia az egyesületnek, hogy egy másik látássérültnek használatra tovább lehessen adni.

Az elnyert készülékek a projekt bevezető szakaszát követően, azaz 2019. december 31. után a pályázóknál maradhatnak, hisz a Távszem szolgáltatás nem fejeződik be, az átadástól 2 évig használatba kerül, 2 év után kerülhet át a használó tulajdonába.

A telefon SIM kártyájának megvétele, folyamatos internetkapcsolat biztosítása/előfizetése az iPhonet használó kötelessége.

  1. A pályázat benyújtása:

A pályázat beadási határideje: 2019. május 31.

A pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani, a saját kézzel aláírt pályázati adatlapon. A pályázatot az alábbi címre kell küldeni:

Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete 9024 Győr, Bartók Béla u. 23. fszt. 4. Kérjük a jeligét tüntessék fel: „iPhone pályázat 2019 Távszem”

  1. Az Egyesület a pályázati adatlapokon szereplő adatokat a GDPR 6. cikk (1.b. pontja) megfelelően, bizalmasan kezeli.

 

Pályázati adatlap iPhone 2019. Távszem projekt

Akadálymentes beállítások