Braille olvasási verseny

Kedves Sorstársak!
Továbbítom Nemes-Nagy Tünde levelét!
Üdv.:Hné Ili
“Ez úton tájékoztatok mindenkit, hogy a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesülete 2016 április 30-án szombaton rendezi meg a tavaszi országos Braille olvasásversenyt.
Rendezvényünk megvalósítását a Nemzeti család és népességpolitikai intézet családbarát ország 2015 idősügyi kerete támogatja a „Fedezzük fel együtt” projekt keretében.
Egyesületünk eddig minden év őszén tartotta meg a Brailleolvasásversenyt, ahol kizárólag Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élt, vagy még élő irodalmárok műveit olvashatták a versenyzők. A 2016-os évtől az olvasásversenyt mindig tavasszal fogjuk megtartani, hogy a látássérült résztvevőknek legyen idejük felkészülni és akár ősszel a Hermina egyesület által szervezett hasonló rendezvényre is ellátogatni.
Mivel Nyíregyháza távol esik a fővárostól, vagy más megyéktől szállás lehetőséget is tudunk biztosítani a versenyzőknek és kísérőjüknek. Az olvasásverseny napja előtt egy nappal már meg lehet érkezni hozzánk. Így április 29-én vacsorát, másnap reggelit és a versenyt követően ebédet is biztosítunk a fenti pályázati keretből.
A részvételi lehetőség, szállás és étkezés egy versenyzőnek és egy fő kísérőjének ingyenes.
Hamarosan küldöm majd a felhívást és a részletes meghívót is!
Addig is arra bíztatok mindenkit, hogy gyakorolja a hangos Braille olvasást!
Nemes-Nagy Tünde”

Akadálymentes beállítások